En son konular
burçlar
ANKET
GÜNLÜK BULMACA
Günlük Bulmaca
Radyo dinle
Radyo dinle
Altin Fiyatlari
Döviz Kuru
Domain
ANALI KIZLI ÇORBASI
1 sayfadaki 1 sayfası
ANALI KIZLI ÇORBASI
Analı Kızlı Çorbası
Analı Kızlı Çorbası Malzemeler
500 gr çiğköftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri çekilmiş ceviz
300 gr nohut
½ kg köftelik bulgur
3 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Analı Kızlı Çorbası Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
Analı Kızlı Çorbası Malzemeler
500 gr çiğköftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri çekilmiş ceviz
300 gr nohut
½ kg köftelik bulgur
3 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Analı Kızlı Çorbası Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi Ekim 17, 2011 11:53 am tarafından huxiabing
» türkü turan - SEVİL
Paz Ekim 10, 2010 5:20 pm tarafından hilal
» 2010-2011 SAĞLIKLI YAŞAMDAN 30 İPUCU
Cuma Ekim 08, 2010 9:04 pm tarafından Admin
» 5. SINIF TÜM DERSLER
Cuma Ekim 08, 2010 8:57 pm tarafından Admin
» 5.sınıf tüm dersler test
Cuma Ekim 08, 2010 8:53 pm tarafından Admin
» SÜPER HAREKETLİ RESİMLER
Cuma Ekim 08, 2010 8:49 pm tarafından Admin
» Güzel anlamlı maniler
Cuma Ekim 08, 2010 8:39 pm tarafından Admin
» TİRAMİSU TATLISI
Çarş. Ekim 06, 2010 6:58 pm tarafından Admin
» KADINBUDU KÖFTE
Çarş. Ekim 06, 2010 6:56 pm tarafından Admin